У Могилеві-Подільському прикордонники затримали чоловіка, комісованого через «важкі пологи»

Новини Вінниці / У Могилеві-Подільському прикордонники затримали чоловіка, комісованого через «важкі пологи»

Можна лише представити обличчя українських прикордонників, яким надали «документ», в якому написано, що чоловіка комісовано через складні пологи! Саме з таким унікальним випадком стикнулися сьогодні, 12 березня, на пункті пропуску «Могилів-Подільський», що на Вінниччині.

Як повідомляє Державна прикордонна служба України, відмовили у виїзді з України чоловікові, в документах якого значилося, що його комісували через вагітність.

«Пред’явник військового квитка з відповідним записом їхав у Молдову. У документі 53-річного чоловіка значилося, що він знятий з військового обліку у 2009 році, але причина зняття була датована минулим – 2021 - роком. Зокрема, значилося, що комісія міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки на Луганщині признала чоловіка непридатним до військової служби за ст. 73 наказу Міністерства Оборони України № 402 від 14.08.2008 року https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#Text «Вагітність, пологи та післяпологовий період, їх наслідки» з позначкою «а» - з ускладненим перебігом», - йдеться у повідомленні.

Мандрівника прикордонники передали в поліцію, де мають розібратися чи це неординарний випадок, чи помилка, чи звичайне використання підроблених документів, за яке Кримінальний Кодекс України передбачає відповідальність до 2 років обмеження волі.

Олег Верлан

12 березня, 2022