У Могилеві-Подільському прикордонники затримали 11 «ухилянтів», які хотіли залишити країну через Дністер, а неподалік - чоловіка у жіночому вбранні з дитиною

Новини Вінниці / У Могилеві-Подільському прикордонники затримали 11 «ухилянтів», які хотіли залишити країну через Дністер, а неподалік - чоловіка у жіночому вбранні з дитиною

Українські прикордонники регулярно затримують тих, хто різними способами хоче «зникнути» під час війни з країни. Так, у Могилеві-Подільському затримано ще 11 «ухилянтів».

Як повідомляють у Держприкордонслужбі та Могилів-Подільському погранзагоні, до кордону на Вінниччині українці прибули з різних регіонів та планували дістатись до Молдови поза пунктами пропуску через Дністер.

«Усі порушники були затримані в адміністративному порядку за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Також їх буде передано до поліції для подальших правових рішень», - йдеться у повідомленні.

Неподалік - у пункті пропуску «Порубне» Чернівецького загону – стався доволі кумедний випадок. Киянин видавав себе за жінку, взяв свою неповнолітню дитину та надав на прикордонний контроль паспорт своєї дружини.

Проте інспекторка прикордонного контролю відразу викрила такий задум 30-річного чоловіка. Не допомогли киянину і макіяж та перука, яку він вдягнув на себе.

Як з’ясувалося, таким чином громадян України намагався уникнути мобілізації до війська. Тепер горе-ухилянту доведеться відповідати по закону, адже прикордонники направили повідомлення до поліції за ознаками злочину, передбаченого ст. 336 КК України «Ухилення від призову за мобілізацією», а також притягнули чоловіка до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону.

Макс Мельник

13 березня, 2022