У міській раді порахували, скільки у Вінниці проживає безхатченків

Новини Вінниці / У міській раді порахували, скільки у Вінниці проживає безхатченків

У Вінниці - понад 50 безхатченків. Про це під час 24 сесії міської ради повідомив мер міста Сергій Моргунов.

У Вінниці проживає від 50 до 60 безпритульних людей. Про це під час 24 сесії міської ради повідомив мер міста Сергій Моргунов.
Бездомних осіб  вирішили взяти під свою опіку міські  чиновники та внесли зміни до Комплексної програми "Основні напрямки соціальної політики у м.Вінниця на 2015-2020 роки". Відтепер безхатченків, які перебувають на території міста Вінниці, влаштовуватимуть в інтернатні установи, надаватимуть тимчасовий притулок. Крім того, безхатьків намагатимуться працевлаштувати та забезпечити соціально-побутовими, медико-профілактичними, соціально-педагогічними, освітніми юридичними послугами. До того ж, відповідно новоприйнятих змін, допомагатимуть  бездомним поновлювати і отримувати документи.

"Це важливе рішення, адже будемо здійснювати соціальний захист людей без постійного місця проживання. Громадські організації проявили ініціативу, ми вирішили їх підтримати. За нашими підрахунками, в місті 50-60 осіб без постійного місця проживання. Маємо приділяти увагу таким людям, особливо в зимовий період, щоб вони не замерзли і були не голодні", - підкреслив Сергій Моргунов. 


Саша Григоровська

Саша Григоровська

24 листопада, 2017