У Міненерго пояснили, чи плануються відключення світла у листопаді

Новини Вінниці / У Міненерго пояснили, чи плануються відключення світла у листопаді

Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів. Наразі обмеження побутових споживачів не передбачається в жодному з регіонів України.

Про це повідомляє Міненерго України.

В інтерв'ю «Телеграфу» член Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк заявив, що в Україні планові відключення світла нібито можуть бути вже в листопаді навіть без ворожих обстрілів. Також він припустив, що обмеження нібито з великою ймовірністю будуть навіть без атак на інфраструктуру.

У зв'язку з поширенням у соціальних мережах слів Нагорняка Міністерство енергетики вирішило спростувати такого роду інформацію.

У Міненерго зазначили, що електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів. Цієї зими працюватимуть усі блоки атомних електростанцій, розташованих на підконтрольній території України.

«Більше того - наразі в резерві перебувають додаткові потужності, які будуть запущені в роботу в разі збільшення споживання та потреб в електроенергії», - зазначають у повідомленні.

Тому зараз обмеження побутових споживачів не передбачається в жодному з регіонів України. Ба більше, у міністерстві вважають, що розголос про нібито відключення є частиною інформаційної війни з боку Росії. Раніше цю інформацію намагалися поширювати різні псевдоексперти. Однак відключень не відбулося ні в березні, ні в жовтні.

«Наголошуємо: відключення можливі виключно в разі масованих ворожих обстрілів, і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання», - повідомили в Міненерго.

Додамо, нещодавно міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що у разі ударів російських окупантів по енергооб'єктах цього осінньо-зимового періоду в країні можливі відключення світла.

Олег Верлан

31 жовтня, 2023