У мерії Вінниці відповіли, коли розширять і відремонтують дві ключові вулиці

Новини Вінниці / У мерії Вінниці відповіли, коли розширять і відремонтують дві ключові вулиці

Майже випадково співпали відповіді Вінницької міськради на петиції щодо розширення вулиці Зодчих і ремонту Батозької, які жваво підписали вінничани. Як пояснили у мерії, є об’єктивні причини, яка наразі не дозволяють виконати роботи, хоча зауваження авторів петицій вважають слушними.

Майже випадково співпали відповіді Вінницької міськради на петиції щодо розширення вулиці Зодчих і ремонту Батозької, які жваво підписали вінничани. Як пояснили у мерії, є об’єктивні причини, які наразі не дозволяють виконати роботи, хоча зауваження авторів петицій вважають слушними.

Почнемо із Зодчих. Відомий вінницький архітектор Віталій Плясовиця запропонував після закінчення терміну оренди ділянки під МАФ, в якому розташовано магазин із назвою «Вацак», демонтувати споруду і додати третю смугу. Це розвантажило б перехрестя із вул. Пирогова.

У мерії відповіли, що договір оренди підписано в 2011-ому і він розрахований на 15 років. Хоча через рік – у 2012 році – було затверджено документ, яким не передбачається спорудження на цьому місці МАФів. Але знести споруду без згоди власника можна хіба що через суд.

Вінничанин Ігор Степанюк пропонував зробити капремонт вул. Батозької. Автору петиції нагадали, що у 2017-му вулицю ремонтували. Варіант з реконструкцією дороги і трамвайної колії у мерії розглядатимуть при формуванні завдань на 2020 рік.

  

Макс Мельник

8 березня, 2019