У лісі на Вінниччині збирачі первоцвітів виявили великий арсенал часів Другої світової війни (ФОТО)

Новини Вінниці / У лісі на Вінниччині збирачі первоцвітів виявили великий арсенал часів Другої світової війни (ФОТО)

У лісі неподалік селища Браїлів, що в Жмеринському районі, місцеві жителі виявили старі снаряди. Про небезпечну знахідку вони повідомили рятувальникам. Прибувши на місце, піротехніки дістали із землі кілька сотень снарядів й кілька мін, які лежали там з часів Другої світової війни. Наступного дня було знешкоджено більшу частину знайдених боєприпасів, а затим й решту.

У лісі неподалік селища Браїлів, що в Жмеринському районі, місцеві жителі виявили старі снаряди. Про небезпечну знахідку вони повідомили рятувальникам. Прибувши на місце, піротехніки дістали із землі кілька сотень снарядів й кілька мін, які лежали там з часів Другої світової війни. Наступного дня було знешкоджено більшу частину знайдених боєприпасів, а затим й решту.
Як повідомила прес-служба ГУ ДСНС у Вінницькій області, загалом було виявлено 278 снарядів калібром 75 та 88 мм й три протипіхотні мінометні міни типу «S».
До речі, учора було знищено й два артилерійські снаряди калібром 105 мм, які були знайдені у лісі неподалік містечка Гнівань.
 Сумні події минулого часто нагадують про себе, і не лише у Вінницькій області. Як стало відомо, з початку 2018 року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили вже понад 11 тис. вибухонебезпечних предметів.

Юрій Ярмощук

4 квітня, 2018