У лікарні Мечникова врятували життя молодого воїна з Вінниччини

Новини Вінниці / У лікарні Мечникова врятували життя молодого воїна з Вінниччини

У Дніпропетровській обласній лікарні імені І.І. Мечникова врятували життя 26-річного військовослужбовця, який отримав серйозні поранення внаслідок боїв на Донеччині.

26-річний Микола з села Петрашівка на Вінниччині з дитинства мріяв стати аграрієм, але війна змінила його долю. Відповідальний і відважний, він вирішив стати на захист Батьківщини, аби боротися за свободу та мир у рідній Україні. Під час виконання бойового завдання на Донеччині Микола отримав серйозні поранення: уламки ворожого снаряда пошкодили легені та кишківник, повністю розбивши його живіт. Після танкового обстрілу він втратив свідомість, і його життя опинилося під загрозою.

Миколу терміново доставили до лікарні імені І.І. Мечникова, де йому зробили три надважкі операції та перелили два літри крові. Завдяки зусиллям медиків під керівництвом головного лікаря Сергія Риженка, життя воїна вдалося врятувати.

З 21 серпня Микола вперше знявся з апарата штучної вентиляції легень і зробив свої перші вдихи без допомоги медичного обладнання. Він не просто вижив, але й зміцнився духом, поставивши перед собою завдання відновитися заради тих, хто його чекає вдома — матері, братів та сестер.