У лікарні імені Пирогова успішно провели надскладну операцію з онкології

Новини Вінниці / У лікарні імені Пирогова успішно провели надскладну операцію з онкології

Львів’янин Василь, який з 2018 року бореться зі злоякісним новоутворенням, успішно пройшов складну операцію у Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М.І. Пирогова .

У Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М.І. Пирогова повідомили про черговий успішний випадок складного онкологічного хірургічного втручання. Професійна команда спеціалістів на чолі з Олегом Валентиновичем Васильєвим довела свою здатність справлятися з найскладнішими клінічними ситуаціями.

Пацієнт, пан Василь з Львівської області, хворіє з 2018 року на злоякісне новоутворення сигмовидної кишки. Хвороба прогресувала, що призвело до появи метастазів у печінці та гідронефрозу через проростання пухлини у лівий сечовід. Після численних курсів хіміотерапії було вирішено верифікувати його для хірургічного лікування.

Додаткове обстеження у Вінницькій обласній клінічній лікарні виявило рецидив аденокарциноми сигмовидної кишки, яка проросла в ліву загальну клубову артерію, лівий сечовід, контактно прилягала до аорти і нижньої порожнистої вени, до петлі тонкої кишки, проростала в поперекові м’язи та нерви, прилягала до поперекових хребців.

Фахівцями лікарні було прийняте рішення про проведення оперативного втручання у кілька етапів. Хірургічною командою лікарні на чолі з Васильєвим Олегом Валентиновичем було успішно виконано надскладне високотехнологічне втручання. Операція включала лівобічну геміколектомію, комбіновану з резекцією та реконструкцією лівої загальної клубової артерії та лівого сечоводу, виведенням колостоми та нефростоми, резекцією ілеоцекального кута з накладанням ентеро-трансверзоанастомозу.

Післяопераційний період пройшов без особливостей, і пацієнт був виписаний додому зі стаціонару. Наступний етап оперативного лікування заплановано.

«Якісна хірургічна допомога у ВОКЛ ім. М.І. Пирогова – це шанс на одужання пацієнтів зі складними захворюваннями та онкологічною патологією», – зазначають у лікарні.

 

Михайло Білик

23 липня, 2024