У Криму та південних районах Херсонщини та Запоріжжя окупанти вивозять сім’ї до РФ - розвідка

Новини Вінниці / У Криму та південних районах Херсонщини та Запоріжжя окупанти вивозять сім’ї до РФ - розвідка

Російські окупанти терміново евакуюють свої родини з тимчасово захоплених Криму та південних областей України. Причиною поспішних кроків став успішний контрнаступ Збройних сил України.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

«Незважаючи на запевнення населення у безпеці перебування на півострові, представники окупаційної «адміністрації» Криму, співробітники ФСБ та командири деяких військових частин таємно від підлеглих намагаються продати своє житло та терміново вивезти родичів з півострова», – розповіли в розвідці.

Водночас окупаційна влада заборонила укладання угод щодо купівлі-продажу житла, встановила обмеження на пересування Кримським мостом і всіляко намагається закрити доступ до інформації про контрнаступальні дії захисників України.

У розвідці України нагадали, що всіх воєнних злочинців буде викрито і за злочини проти мирного населення України притягнуто до відповідальності.

Нагадаємо, перша «хвиля» вивезення родин спостерігалась після ракетних ударів по Новофедорівці поблизу Сак. З Херсону свої родини окупанти вивезли ще наприкінці серпня.  

Олег Верлан

13 вересня, 2022