У Кремлі назвали умови припинення війни в Україні, а у російському прикордонні масова паніка

Новини Вінниці / У Кремлі назвали умови припинення війни в Україні, а у російському прикордонні масова паніка

Російський лідер Володимир Путін готовий провести переговори з керівництвом України. У Кремлі назвали умови припинення повномасштабної війни. У той же час у Курській області РФ фіксується паніка. Місцеві мешканці намагаються залишити прикордонний регіон, адже там багато військових частин, тому можлива «відповідь».

Умови Кремля озвучив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. За його словами, «операція має свої цілі, вони повинні бути досягнуті». У Кремлі пояснили, що цілі «кампанії» глава російської держави вже називав – це «демілітаризація та денацифікація України».

«Насамперед президент Путін завжди наполягав на переговорах та дипломатії. І фактично він ініціював питання щодо гарантій безпеки для Російської Федерації. Україна — це лише частина проблеми, це частина серйознішої проблеми гарантій безпеки для Росії і, звичайно, президент Путін готовий вести переговори», — заявив прессекретар президента.

Внаслідок сьогоднішніх атак Росії загинуло понад 40 українських військовослужбовців, ще кілька десятків поранено. Втрати російських військ на теренах України більші.

Як повідомляє російський Telegram-канал "Можем объяснить", у Курській області люди масово залишають домівки, намагаючись дістатися більш віддалених від кордону регіонів.

Олег Верлан

24 лютого, 2022