У кібервійні Росія вже жорстко програє. СБУ офіційно заявило про відкриття «кіберфронту»

Новини Вінниці / У кібервійні Росія вже жорстко програє. СБУ офіційно заявило про відкриття «кіберфронту»

З початку віроломної війни Росії проти України хакерські організації успішно завдають масованих ударів по електронній інфраструктурі ворога. Наразі СБУ заявляє про відкриття кіберфронту.

Почнемо з того, що наші хакери кілька днів виводять з ладу десятки сайтів російських та білоруських органів державної влади, банків, пропагандистських ЗМІ та ключових бізнес-організацій. Зламано ряд російських пропагандистських телеканалів, ввімкнено на деяких із них гімн України. Зламано систему зв’язку ворожих військ, тепер там періодично також лунає гімн України. Зламано систему контролю газу «FORNOVOGAS» (нп Ногір, Північна Осетія). Зламано мережу управління залізничним транспортом Білорусі «БелЖД».

Однак, як заявила кіберорганізація Anonymous в особистому зверненні до Путіна, це - лише початок. І Росії слід готуватися до найгіршого…

За офіційним повідомленням СБУ, відкривається кіберфронт. Тобто тепер вже офіційно.

«Допомагайте українським кіберам зламувати ресурси окупантів! За минулі дні ми отримали багато корисної інформації про переміщення ворога та його ДРГ. Завдяки вам чимало окупантів було знищено!

А від сьогодні у чат-боті https://t.me/stop_russian_war_bot з’явилася нова функція – для боротьби на кіберфронті.

Якщо ви помітили будь-які вразливі точки у кіберзахисті російських об’єктів (баги, бекдори, входи, логіни та паролі) – обов’язково повідомляйте про них чат-боту.

Це можуть бути вразливості в електронній пошті, вебсайтах, онлайн-банкінгу, системах управління, комп`ютерних мережах, центрах сертифікації, ключах, месенджерах, соцмережах.

Українські кіберфахівці використають цю інформацію, щоб боротися з окупантом!

Функція передачі таких даних доступна у розділі чат-боту «Кіберфронт».

Зупинимо російські війська разом – на нашій землі і в нашому кіберпросторі!», - йдеться у повідомленні.

Олег Верлан

28 лютого, 2022