У Харкові російська ракета вбила колишнього в’язня нацистських концтаборів

Новини Вінниці / У Харкові російська ракета вбила колишнього в’язня нацистських концтаборів

Пережив нацистські концтабори, а загинув у Харкові від російського снаряду, який потрапив у житловий будинок. Історія 96 років життя та смерті Бориса Романченка жахає… Чоловікові вдалося вижити після перебування у кількох таборах нацистів. Ракетний обстріл росіян, які так хизуються «побєдобєсієм», мав фатальні наслідки.

«Як ми дізналися від його близьких, наш друг Борис Романченко, який пережив нацистські табори Бухенвальд, Пенемюнде, Дора та Берген-Бельзен, був убитий минулої п'ятниці внаслідок вибуху бомби у своєму будинку в Харкові. За словами онуки, він жив у багатоповерховому будинку, враженому снарядом», - йдеться у повідомленні адміністрації меморіального комплексу Бухенвальд.

Борис Романченко народився 1926 року під Сумами. Після Другої світової чоловік працював над пам'яттю про нацистські злочини та був віцепрезидентом Міжнародного комітету Бухенвальд-Дора.

А у 2012 році Борис Романченко зачитав клятву Бухенвальда «Побудова нового миру та свободи» під час відзначення річниці визволення концтабору Бухенвальд.

Олег Верлан

21 березня, 2022