У Калинівці державі повернуто приміщення під резервний командний пункт

Новини Вінниці / У Калинівці державі повернуто приміщення під резервний командний пункт

На території Калинівського ремонтно-механічного заводу приватизували приміщення, в якому передбачалося обладнати запасний командний пункт цивільної оборони. Наразі Калинівській райсуд задовольнив позив місцевої прокуратури. Об’єкт мають передати до державної власності.

На території Калинівського ремонтно-механічного заводу приватизували приміщення, в якому передбачалося обладнати запасний командний пункт цивільної оборони. Наразі Калинівській райсуд задовольнив позов місцевої прокуратури. Об’єкт мають передати до державної власності.

Історія з приватизацією приміщення є звичайною. За аналогічним сценарієм до приватних рук перейшло безліч об’єктів, які мають стратегічне значення. Щодо саме цього, то, як повідомляють у прес-службі прокуратури Вінницької області, протягом 1995-1997 років регіональне відділення ФДМ по Вінницькій області провело приватизацію майна держпідприємства.

Через закон «Про приватизацію майна державних підприємств», у державній власності залишилося приміщення площею 70 м2. Воно підлягало лише передачі приватній структурі для зберігання. Однак, подавши до Калинівської міськради недостовірні дані, комерційна організація оформила за собою право власності на зазначену будівлю та на підставі цивільно-правових угод передала вказане майно третій особі.

Тому фактично витребувати його вважалося складно. Зважаючи на ситуацію з військовою агресію проти України, прокуратура області скерувала до господарського суду Вінницької області позовну заяву про скасування рішення органу місцевого самоврядування та свідоцтва про право власності, виданого суб'єкту господарювання. У рішенні госпсуду позовні вимоги прокурора задоволено.

Далі, для повернення майна державі у червні 2018 року прокуратура звернулася до Калинівського районного суду з позовом про витребування на користь держави зазначеного нерухомого майна. Вказаний позов задоволено.

Макс Мельник

13 грудня, 2018