У ГУР натякнули на помсту за ракетний удар по площі Перемоги у Вінниці

Новини Вінниці / У ГУР натякнули на помсту за ракетний удар по площі Перемоги у Вінниці

У роковини удару трьома російськими «Калібрами» по площі Перемоги у Вінниці, внаслідок чого загинуло 29 цивільних, а понад дві сотні отримали поранення, Головне управління розвідки Міністерства оборони України армії нагадало про вбивство в Росії Станіслава Ржицького як про приклад відплати загарбникам, винним у смертях українців.

Саме 14 липня 2022 року з підводного човна у Чорному морі росіяни випустили ракети. Дві з них поцілили у Будинок офіцерів, а третя – парковку на площі. Того дня у Гаазі саме відбувалася конференція щодо вчинених Росією воєнних злочинів.

«Усіх московських душогубів, убивць українських дітей та всіх воєнних злочинців Україна обов’язково віддасть під міжнародний трибунал. День розплати настане ― рано чи пізно, але невідворотно. 

Історія одного російського командира-підводника, причетного до воєнного злочину у Вінниці, свідчить, що від суду можна ховатись, але від відповідальності все одно не втекти», - йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міноборони.

У ГУР впевнені, що за кожен воєнний злочин, зокрема за відібрані життя вінничан, буде справедлива відплата.

Нагадаємо,  капітана 2 рангу С.Ржицького застрелили у Краснодарі під час ранкової пробіжки. Минулого року він командував підводним човном, з якого здійснювались ракетні удари.