У Генштабі ЗСУ припускають, що Росія найближчим часом може застосувати «сирійський досвід»

Новини Вінниці / У Генштабі ЗСУ припускають, що Росія найближчим часом може застосувати «сирійський досвід»

Зважаючи на повільне просування російських окупантів у східних регіонах та затримки з рапортами Кремлю про успіхи, військове керівництво може піти на застосування «сирійського досвіду». Це бомбардування та знищення всього живого. Фактично частково таку тактику росіяни використовували і раніше, але, як припускають у Генштабі ЗСУ, надалі вона може стати пріоритетною.

Таку думку висловив заступник начальника Головного оперативного управління ГШ ЗСУ Олексій Громов.  

Судячи з розвитку ситуації та характеру діяльності противника найближчим часом пріоритетними завданнями для нього будуть:

- нарощування інтенсивності застосування авіації та завдання ракетних ударів по всій території України,

- продовження тотального знищення цивільної інфраструктури та мирного населення, насамперед за рахунок завдання ракетно-авіаційних ударів.

«Це так званий сирійський досвід», - заявив Громов.

За його словами, подальшою метою РФ є оточення та знищення групування Об'єднаних сил, створення стійкого сухопутного коридору з Ростовською областю до тимчасово окупованої території АР Крим і надалі - до Придністров'я та, як результат, позбавлення України виходу до Чорного та Азовського морів.

У Москві усвідомлюють, що переважно наземною операцією мети не досягти, то мають віддавати перевагу ракетним ударам.

Сирійська операція Росії у 2015 році відрізнялась тим, що були знищені цілі міста. Зокрема мегаполіс Алеппо, більша частина якого досі перебуває в руїнах, а до мільйона містян залишили місто. Дещо схоже відбувалось і відбувається з Харковом. Зруйновано менші за розмірами Маріуполь і Сєвєродонецьк.