У Гайвороні відбудеться всеукраїнський фестиваль залізничної ретротехніки. Вінничанам організовують поїздку

Новини Вінниці / У Гайвороні відбудеться всеукраїнський фестиваль залізничної ретротехніки. Вінничанам організовують поїздку

Фестиваль залізничників «Гай гуде» відбудеться 18-20 серпня у Гайвороні кіровоградської області, який вважається «столицею» вітчизняних вузькоколійок.

Офіс туризму Вінниці організовує поїздку на фестиваль 19 серпня. Збір всіх, хто бажає, о 7.00 навпроти Центрального автовокзалу.

Нагадаємо, саме між Вінницькою та Кіровоградською областями пролягає найдовша вузькоколійка Європи. І на фестивалі можна буде побачити старовинну залізничну ретротехніку з різних куточків України. Це, зокрема, шість вузькоколійних вагонів дитячої залізниці із нині прифронтового Запоріжжя, єдиний в Україні вузькоколійний паровоз К159-495, який відновили після 19-ти років простою, тепловоз ТУ7А-3108, тощо.

Усі охочі зможуть покататися старовинними паровозами в околицях Гайворона, дізнатися більше про історію української залізниці та взяти участь у різноманітних заходах. Також у рамках фестивалю відбудуться екскурсії від місцевого краєзнавчого музею і благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України. 

Вартість подорожі до Гайворону та реєстрація – за посиланням: https://forms.gle/ar4T1jXEqxa8ReN88  У випадку підвищеного попиту можливий набір додаткової групи на 20 серпня.