У ДТП потрапив вінницький волонтер Ярік Пашкевич, на нього чекають тривале лікування та реабілітація

Новини Вінниці / У ДТП потрапив вінницький волонтер Ярік Пашкевич, на нього чекають тривале лікування та реабілітація

На площі Героїв Майдану у Вінниці 14 серпня в аварію потрапив відомий волонтер Ярослав Пашкевич. Його скутер зіткнувся з позашляховиком KIA Sportage. З переломом колінної чашечки вінничанина госпіталізували до міської лікарні швидкої допомоги. Незабаром його прооперують.

На площі Героїв Майдану у Вінниці 14 серпня в аварію потрапив відомий волонтер Ярослав Пашкевич. Його скутер зіткнувся з позашляховиком KIA Sportage. З переломом колінної чашечки вінничанина госпіталізували до міської лікарні швидкої допомоги. Незабаром його прооперують.

«Я проїжджав відділок поліції, що на Чорновола. Їхав у правому ряду зі швидкістю 35 км/год. Увімкнув лівий поворотник, щоб повернути на баню (вул. Магістрацьку, - прім. ред.). І тут мене просто зносить позашляховик, який їхав по лівій смузі. Машина повертала на Богуна і зачепила мене боком, — розповів Ярік Пашкевич «20 хвилинам». - Далі все відбувається як в бойовику: перекидаючись скутер вилітає з-під чоловіка, сам він падає на землю та на реакції вистрибує від другої машини, яка мала би його переїхати».

Він вказує, що доповз до тротуару…

«Штани в дрантя, з ноги тече кров. Скутер, куплений вісім днів тому в кредит, тепер просто хлам. І тут підходить водійка KIA та звинувачує, що це я її підрізав, — згадує волонтер. - На місце події викликали поліцію. Швидку викликали вже самі патрульні, бо жінка зробила висновок, що в скутериста «звичайні подряпини».

Коли під'їхала поліція, то патрульним вона почала розповідати, що через мене сталася аварія. Дивимося відео з камер Ситуаційного центру — і там все так, як я розповів. Вина водійки стала очевидною, і вона одразу каже «давайте якось порішаєм».

За його словами, до жінки під’їхав чоловік з «група підтримки», після розмови з яким учасниця ДТП сказала, що в скутериста «легкі тілесні», тому дасть на лікування тільки 1000 євро і «до побачення».

Волонтера забрали в лікарню швидкої допомоги, де надали медичну допомогу, встановили діагноз «перелом колінної чашки» та сказали, що потрібна операція. Хірурги наступного тижня планують вставити титанову пластину в ногу.

«Зараз почуваюсь більш-менш нормально, на знеболювальних. Але найбільш прикро те, що за три секунди, які водійка не змогла зачекати поки проїде один нещасний скутер, знищили мої плани на найближчі місяці. У мене мала бути співбесіда до Veteran Хабу, де я мріяв працювати. Тепер точно скасований проєкт, де я навчав медиків, не зможу брати участь в організації велопробігів та ще маса інших проєктів тепер для мене «на паузі», - зазначив Ярослав.

У відділі комунікацій обласного главку поліції пояснили, що за попередніми даними KIA Sportage та скутер їхали в попутному напрямку по вулиці Чорновола. Водійка позашляховика здійснювала маневр повороту праворуч на вулицю Богуна, а водій їхав прямо, у бік вулиці Магістратської.

Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 КК України (порушення ПДР, що спричинило потерпілому тілесне ушкодження середньої тяжкості), що штраф 3400-8500 гривень, виправні роботи на строк до двох років, арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права керувати транспортом на строк до трьох років або без такого. Обставини аварії будуть встановлені досудовим слідством.

У суботу, як розказує Ярослав Пашкевич, з ним все таки зв'язалася водійка позашляховика та пообіцяла оплатити операцію. Однак далі волонтер потребуватиме реабілітації та лікування. Допомогти йому можна коштами, перерахувавши їх на картковий рахунок - картка ПриватБанку 5168 7573 2575 5801 — Ярослав Пашкевич.

Олеся Рудницька

15 серпня, 2020