У Донецьку спалахнула база з російською ППО, яка розташовувалась на заводі

Новини Вінниці / У Донецьку спалахнула база з російською ППО, яка розташовувалась на заводі

Фактично щодня на окупованій частині Донбасу фіксуються вибухи, детонація боєкомплекту та пожежі. І не тільки після обстрілів росіянами цивільних об’єктів на кшталт ринку у Донецьку. Спалахують військові склади.

Сьогодні, 18 червня, стало відомо, що стовпи диму піднялись над донецьким заводом «Топаз» у Куйбишевському районі. Так званий мер міста Олексій Кулемзін підтвердив, що унаслідок пожежі «практично во всіх районах видно хмару диму над заводом»  

Відомий блогер Фашик Донецький повідомив, що горить не лише у Донецьку, а й у сусідній Макіївці, а також на Луганщині, «куди не могли дістати артою багато років».

«Особисто в мене склалось враження, що хтось дуже хитрий дочекався поки військові РФ і «ЛДНР» попруть вперед, а потім взяв та почав нищити склади з паливом, бази з технікою та боєприпасами», - написав блогер.

Він уточнив, що на «Топазі» розташовувалась ППО росіян. Далі, за його прогнозами, має бути знищений залізничний вузол в Ясинуватій і вузлова станція в Іловайську, а також ретранслятор в Сніжному. Перерахував він і обєкти у Ровеньках, Шахтарську, Торезі, Донецьку та Макіївці.  

Олег Верлан

18 червня, 2022