У Держекоінспекції підтвердили хронічне скидання неочищених стоків місцевим водоканалом у лісосмугу

Новини Вінниці / У Держекоінспекції підтвердили хронічне скидання неочищених стоків місцевим водоканалом у лісосмугу

Через 5 місяців інспектори Державної екологічної інспекції у Вінницькій області перевірили, чи виконано КПВК «Глухівціводоканал», що у Хмільницькому району, приписи, а головне – чи не скидають і надалі стоки «на місцевість», звідки вони потрапляють у відкриті водойми. Скидають. Наразі екоінспектори рахують збитки через забруднення навколишнього природного середовища.

«Епопея» з Глуховецьким підприємством триває не півріччя. Значно більше. На початку року – після численних скарг - у Держекоінспекції здійснили перевірку водоканалу та констатували жахливий стан справ. Припис щодо усунення недоліків надано КП ще 27 квітня.

Проте обігових коштів на «виправлення помилок» комунальники не мають, тому фактично «сидять» і дивляться, як каналізація забруднює місцевість… Повторний візит інспекції лише підтвердив жахливість ситуації.    

«За результатами проведеної перевірки встановлено, що підприємством не забезпечено виконання даного припису, зокрема щодо усунення випуску неочищених стічних вод на рельєф місцевості з подальшим потраплянням їх у водний об’єкт, що призводить до забруднення навколишнього природного середовища.

При перевірці спеціалістами відділу інструментально-лабораторного Інспекції втретє відібрано проби неочищених стічних вод на випуску у водний  об’єкт.   

Наразі інспекторами проводиться розрахунок збитків, завданих державі вищезазначеним підприємством за забруднення навколишнього природного середовища», - зазначається на офіційному сайті ДЕІ в області.