У ДБР повідомили про підозру трьом лісникам з Вінниччини: допустили збитки державі на 7 млн гривень

Новини Вінниці / У ДБР повідомили про підозру трьом лісникам з Вінниччини: допустили збитки державі на 7 млн гривень

Працівники ДБР повідомили про підозру трьом майстрам лісу Губницького лісництва ДП «Гайсинський лісгосп» у Вінницькій області. Їм інкримінують недбалість, через яку державі завдано збитків на 7 млн гривень.

Про це повідомляють у пресслужбі ДБР.

«Встановлено, що протягом тривалого часу службовці не належно виконували свої обов’язки та допустили незаконні рубки лісу на ввірених їм територіях. Через це зловмисникам вдалося безперешкодно знищити лісові насадження на площі до 30 га та зрубати близько півтисячі дерев різних порід», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до висновку експертизи, бездіяльність двох майстрів завдала державі збитків на понад 6 млн грн, ще одного – на майже 600 тис. грн.

У ДБР запевняють, що вживатимуть заходів задля компенсації держбюджету завданих втрат.

Також буде здійснена перевірка керівництва вказаного лісництва через системність подібних злочинів, вивчатиметься ймовірна корупційна складова та можливість фактів «кришування чорних лісорубів».

Лісники підозрюються у службовій недбалості, що воно спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Вирішується питання щодо обрання чоловікам запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Вінницька обласна прокуратура.