У британській розвідці звернули увагу на катастрофічний дефіцит у росіян «точних» ракет

Новини Вінниці / У британській розвідці звернули увагу на катастрофічний дефіцит у росіян «точних» ракет

Через брак більш точних і сучасних ракет російські війська використовують застарілі та неефективні, що призводить до побічних руйнувань та цивільних жертв.

Нагадаємо, раніше NaПарижі писав про те, що росіяни відстріляли уже понад 300 «Калібрів» та змінили тактику блокади портів України.

Британці відзначають, що з квітня російські середні бомбардувальники, ймовірно, запустили десятки важких протикорабельних ракет Х-22 1960-х років по наземних цілях. Ці 5,5-тонні ракети були в першу чергу призначені для знищення авіаносців за допомогою ядерної боєголовки. 

Коли вони використовуються для наземного нападу зі звичайною боєголовкою, вони дуже неточні, тому можуть спричинити значні побічні руйнування і жертви серед цивільного населення, зазначає британська розвідка. Звісно, це не зупиняє окупантів.

«Росія, ймовірно, вдається до таких неефективних систем озброєння, оскільки їй не вистачає більш точних сучасних ракет, тоді як українська протиповітряна оборона все ще стримує її тактичну авіацію від нанесення ударів по більшій частині країни», - йдеться в огляді.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у телефонній розмові з головою об'єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі наголосив на продовженні застосування окупантами стратегічних крилатих ракет. За його словами, щодня ворог випускає від 10 до 14 крилатих ракет на об'єктах цивільної інфраструктури.

Росія вдається до тактики масованого використання надзвукових крилатих протикорабельних ракет типу Х-22 за вказаними об'єктами. Він пояснив, що однією з причин переходу супротивником до цієї тактики є відмова від застосування авіації, яка несе великі втрати.

Олег Верлан

11 червня, 2022