У британській розвідці вказують, що у Росії закінчились резерви іранських дронів

Новини Вінниці / У британській розвідці вказують, що у Росії закінчились резерви іранських дронів

Росія знову вичерпала запаси іранських дронів і прагнутиме їх поповнити. Хоча безпілотники називають неефективними для ударів по цілях, їх використовують для відволікання української ППО.

Як повідомляється у зведенні Міністерства оборони Великобританії, відомостей про використання іранських безпілотних літальних апаратів-камікадзе (OWA-UAV) в Україні не надходило приблизно з 15 лютого.

До цього українські збройні сили повідомляли про те, що в період з кінця січня до початку лютого було збито не менше 24 БПЛА Shahed-136 і десятки було знищено у перші кілька днів року.

За даними британської розвідки, така відсутність атак дронів вказує на те, що Росія вичерпала свої запаси. При цьому Росія швидше за все шукатиме варіанти поповнення запасів.

«Хоча ця зброя не має хороших результатів у знищенні намічених цілей, Росія, ймовірно, розглядає її як корисну пастку, яка може відвернути українську систему ППО від ефективніших російських крилатих ракет», - вважають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, Росія не має потенціалу для завдання постійних ударів авіацією по території України. Крім того, іранські безпілотники не здатні завдати значної шкоди.

Олег Верлан

25 лютого, 2023