У Білорусі розпочали партизанську війну. Жителі Мозиря хотіли підірвати російську техніку

Новини Вінниці / У Білорусі розпочали партизанську війну. Жителі Мозиря хотіли підірвати російську техніку

Гомельська область Білорусі використовується як плацдарм для постачання озброєння російським окупантам, що засіли під Києвом. Місцеві мешканці намагаються чинити опір військовим РФ. Одна спроба виявилася невдалою.

Як повідомляє «Бєлсат», Слідчий комітет повідомив про затримання двох мешканців Мозиря Гомельщини, яких підозрюють у підготовці знищення російської військової техніки, яка окупувала Білорусь.

На фото - коктейлі Молотова, які приписують затриманим мешканцям Мозиря.

Відповідно до слідства, чоловіки 34 та 44 років планували знищувати військову техніку РФ при її переміщенні Мозирським районом. Для цього вони приготували пляшки із запалювальною сумішшю.

Їх звинувачують і в інших запланованих акціях.

Зазначається, що чоловіки познайомилися у 2020 році на акціях протесту у Мозирі. В обох є сім'ї, вони виховують дітей. Наразі їх звинувачують у підготовці акту тероризму.

Тим часом, 9 березня стало відомо, що білоруси створили окремий батальйон імені Кастуся Каліновського для оборони Києва. Добровольці закликають приєднуватися до лав білорусів, аби захистити Україну. Кажуть, кожен зможе займатися завданнями за своїми здібностями.

Сподіваємось, що на майбутнє такі спроби досягнуть успіху.

Олег Верлан

10 березня, 2022