У Бершаді підозрюваний по справах за двома «тяжкими» статтями зґвалтував 15-річну дівчинку

Новини Вінниці / У Бершаді підозрюваний по справах за двома «тяжкими» статтями зґвалтував 15-річну дівчинку

У Гайсинському районі «на місці» поліція затримала 34–річного зловмисника, який підозрюється у зґвалтуванні 15-річної дівчинки. Чоловік знав свою жертву, запросив додому, де напав на неї та познущався.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, потерпілою є мешканка Чернігова, яка тимчасово проживає в Бершаді.

Дівчина зустрілась зі зловмисником, вони мали намір поїхати у гості. Але перед цим чоловік, який перебував напідпитку, запропонував неповнолітній знайомій зайти до нього додому.

У власному будинку затриманий напав на дівчину, та, погрожуючи фізичною розправою, зґвалтував її.

Друзі, які очікували на дівчину з місцевим мешканцем, телефонували обом. Оскільки ніхто на дзвінки не відповідав, вони вирішили поїхати до його помешкання.

Зайшовши до будинку, вони побачили дівчину в безпорадному стані. Зрозумівши, що трапилось - зателефонували до поліції.

Зловмисник затриманий в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Встановлено, що у суді відносно підозрюваного на розгляді перебувають справи за вчинення злочинів, передбачених ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст. 129 (Погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч.3 ст. 152 КК України (зґвалтування). Такий злочин карається позбавленням волі на строк до 12 років.

Зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Виникає лише питання до прокурорів та суду: а чому підозрюваний за кількома «тяжкими» статтями перебував на волі? Хіба він не становив загрозу для суспільства? Чи гарно спиться тим, хто фактично є співучасником чергового злочину? Чи варто таких посадовців залишати на «теплому місці»? Чи відчувають люди себе у безпеці, коли підозрювані за такими статтями відчувають безкарність, адже їхні справи розглядаються роками?