У березні очікуються чотири магнітні бурі, але жодної потужної

Новини Вінниці / У березні очікуються чотири магнітні бурі, але жодної потужної

У березні 2023 року очікується чотири магнітні бурі. Однак, на щастя серед таких космічних «сюрпризів» в перший весняний місяць не варто очікувати небезпеки – потужних коливань не передбачається. Бурі будуть переважно середньої сили.

Так, спеціалісти прогнозують три хвилі середніх збурень геомагнітного поля, а саме 4, 19 та 31 березня. А от 12 березня магнітна буря буде слабкою.

Особливо потужні магнітні бурі, як, наприклад, наприкінці лютого, у березні не очікуються. Саме вони зазвичай можуть стати причиною погіршення самопочуття, настрою, болей в голові, серці та суглобах, занепаду сил та безсоння.

Водночас і під час середніх та слабких збурень геомагнітного поля варто звернути увагу на своє здоров'я та прислухатися до деяких порад медиків.

Щоб зменшити вплив сонячної активності на організм фахівці радять більше бути на свіжому повітрі, обмежити вживання "важкої" їжі алкоголю та кави. До раціону варто включити багато води, фруктів та овочів.

Крім того, краще уникати стресових ситуацій, суперечок, конфліктів, переїздів. Загалом організм не можна в ці дні перевтомлювати – усі важливі справи краще перенести на інший день.

Олеся Рудницька

25 лютого, 2023