У Бердянську «заммера» призначили двірника, який розмовляє з камінням та красить бордюри

Новини Вінниці / У Бердянську «заммера» призначили двірника, який розмовляє з камінням та красить бордюри

Маріонеткова влада окупованого Бердянську призначила місцевого двірника Микиту Самойленка «заступником мера». У місті 29-річний чоловік відомий тим, що вважає себе творчою людиною, рік тому він зазнавався журналістам, що бачить візерунки у ночі та розмовляє з камінням.

Спочатку це виглядало жартом. Виявилося, за браком кадрів окупаційний режим з часом будь-кому роздасть посади у муніципалітетах тимчасово захоплених міста.

Як повідомили у Запорізькій ОВА, після вторгнення рашистів двірник КП «БердянськЕкоТранс» добровільно перейшов на бік окупантів та погодився на співпрацю з ними. Мабуть, сподівається, що тепер його «зрозуміють». Адже він бачить світ по-іншому, полюбляє розмовляти з деревами та каміннями, малювати на піску та милуватись з квадракоптера за малюнками, а також захоплюється радянською фантастикою.  

Тепер новопризначений «заммера» займається підготовкою до святкування дня перемоги 9 травня – прикрашає клумби та красить бордюри. Чи зрозуміє, що його власний «світ» відрізняється від «руського» до того часу?..

Олег Верлан

21 квітня, 2022