У аеропорту «Вінниця» вибухівку не знайшли

Новини Вінниці / У аеропорту «Вінниця» вибухівку не знайшли

Сьогодні, 24 листопада, до поліції надійшла звістка про мінування аеропорту «Вінниця». Як повідомив відділ комунікації обласної поліції, повідомлення про це надійшло на спецлінію «102» о 16:16. Перед цим невідомий зателефонував на стаціонарний номер телефону аеропорту й сказав, що у терміналі закладена вибухівка.

Сьогодні, 24 листопада, до поліції надійшла звістка про мінування аеропорту «Вінниця». Як повідомив відділ комунікації обласної поліції, звістка про це надійшла на спецлінію «102» о 16:16. Перед цим невідомий зателефонував на стаціонарний номер телефону аеропорту й сказав, що у терміналі закладена вибухівка.

Туди прибули вибухотехніки, слідчо-оперативна група та кінологи з собаками. Вони обстежили приміщення й прилеглу територію. В’їзд до аеропорту було перекрито, з приміщень евакуйовані люди (на той момент там було 20 працівників аеропорту та жодного пасажира).

За якийсь час стало відомо, що вибухонебезпечних предметів в аеропорту й на прилеглій території не виявлено. Станом на 17.45 аеропорт відновив роботу.

Правоохоронці розшукують зловмисника, який повідомив про «мінування». За скоєне йому загрожує до 6 років ув’язнення.

Нагадаємо, що 10 листопада українські правоохоронці отримали звістки про начебто закладену вибухівку в аеропортах Вінниці, Дніпра, Запоріжжя, Рівного, Івано-Франківська, Чернівців, Одеси, Ужгороду, Харкова та Херсона. Після ретельних перевірок стало відомо, що усі повідомлення були хибними. Згодом з’явилася інформація правоохоронців, що телефонували із-за кордону.

Юрій ЯРМОЩУК

Сергій Маламура

24 листопада, 2017