У 2023 році у Вінниці планують реалізувати 10 проєктів, затверджених «Бюджетом громадських ініціатив»

Новини Вінниці / У 2023 році у Вінниці планують реалізувати 10 проєктів, затверджених «Бюджетом громадських ініціатив»

Цьогоріч у Вінницькій територіальній громаді будуть реалізовані 10 проєктів з 23, затверджених «Бюджетом громадських ініціатив». Більшість з них пов'язані з покращенням благоустрою в місті та на приєднаних територіях.

Про це повідомив заступник міського голови Андрій Очеретний.

«Серед них є й ті, що стосується безпосередньо освіти (3 проєкти), медицини та культури (по одному проєкту). Нагадаю, минулого року конкурс проєктів БГІ був призупинений і всі видатки перенесли на 2023 рік. Причиною тому стали певні обмеження в частині фінансування, які наклала Постанова КМУ №590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану», - зазначив посадовець.

За його словами, попри складнощі «нам все одно вдалося реалізувати дещо з запланованого».

«Маю на увазі модернізацію дитячого майданчика в районі Сабарова у 2022 році. Зараз ця рекреаційна зона дуже популярна серед місцевих мешканців, тож маємо надію на те, що десять запланованих проєктів на цей рік теж принесуть користь та радість вінничанам», - уточнив А.Очеретний.

Адже паралельно почали шукати нові можливості для стерилізації безпритульних кішок та котів, щоб запобігти неконтрольованого збільшення їх популяції.