У 2023 році ФДМУ планує продати Вінницьку картографічну фабрику

Новини Вінниці / У 2023 році ФДМУ планує продати Вінницьку картографічну фабрику

Фонд держмайна України планує виставити на приватизацію ЄМК ДП «Державний фонд геопросторових даних України», тобто колишню Вінницьку картографічну фабрику. Однак, наразі у ФДМУ немає чітких дат продажу об’єкту.

Як повідомляє ФДМУ, перший заступник Голови Фонду держмайна Денис Шугалій відвідав з робочим візитом Вінницю. Він зустрівся з колективом Регіонального відділення по Вінницькій та Хмельницькій областях, ознайомився з інвестиційними планами на 2023 рік, а також відвідав один із найбільших та перспективних об’єктів, що готується до приватизації у Вінниці — колишню картографічну фабрику.

Раніше підприємство виготовляло книги та карти, але у 2021 році припинило свою діяльність. Зазначимо, до того, протягом багатьох років фабриці на рівні профільного міністерства створювали умови, за яких було складно триматись на плаву.  

Зараз у Фонді вважають об’єкт доволі перспективним з огляду на нещодавній продаж розташованої поруч території колишнього заводу «Кристал», велику загальну площу нерухомості близько 16, 5 тис. м² та земельної ділянки 2,5 га. До складу об’єкта входить 8 будівель та 16 споруд. 

«Сьогодні важливо активно акумулювати надходження до бюджету, адже всі кошти з приватизації йдуть на підтримку наших сил оборони. Тож, необхідно швидко та якісно готувати державні об’єкти до приватизації», — наголосив Денис Шугалій. 

Нагадаємо, у 2022 році Регіональне відділення по Вінницькій та Хмельницькій областях успішно провело 24 аукціони і залучило до держбюджету більше 266 млн гривень від приватизації. 

Розташування на розі вулиць Келецької та 600-річчя робить територію фабрики привабливої для житлової забудови.

Макс Мельник

25 квітня, 2023