Цієї весни до армії покличуть понад 800 вінничан

Новини Вінниці / Цієї весни до армії покличуть понад 800 вінничан

Навесні до армії призвуть 830 строковиків. Призов вінничан буде проходити у два етапи, перший у квітні,другий у травні. Про це розповіли у обласному військкоматі.

Навесні до армії призвуть 830 строковиків. Призов вінничан буде проходити у два етапи, перший у  квітні, другий - у травні. Про це розповіли у обласному військкоматі.

Зокрема 481 юнак віком від 20 до 27 років піде служити до Збройних сил України. Лави Нацгвардії поповнять 234 вінничани. Крім того, 65 чоловік з Вінниччини служитимуть у Державній прикордонній службі, а 50 призовників у Державній спеціальній службі транспорту.

Забезпечити призов мають тепер не військові комісаріати, а органи державної влади на місцях. На початку березня в області розпочали підготовку до призовної кампанії 2018.

"На Вінниччині 17 989 чоловік, які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову службу та підлягають виклику на призовні комісії. З них 1749 юнаків, яким до дня відправлення у військові частини виповниться 20 років", – розповіли у військкоматі.

До речі, торік на засідання призовних комісій на Вінниччині не з’явилось майже 13 000 призовників. До кримінальної відповідальності було притягнуто чотирьох з них, а до адміністративної – 739.