"Це честь - віддати найцінніше за свою державу": у Вінниці молоді активісти вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / "Це честь - віддати найцінніше за свою державу": у Вінниці молоді активісти вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, у День Гідності та Свободи у Вінниці активісти трьох молодіжних громадських організацій зібралися на майдані Небесної Сотні, щоб вшанувати пам’ять полеглих під час Революції Гідності. Квіти до Дерева Свободи поклали представники ГО "Едельвейс", "Центурія" та "Гідність Нації".

Сьогодні, у День Гідності та Свободи у Вінниці активісти трьох молодіжних громадських організацій зібралися на майдані Небесної Сотні, щоб вшанувати пам’ять полеглих під час Революції Гідності. Квіти до Дерева Свободи поклали представники ГО "Едельвейс", "Центурія" та "Гідність Нації".  

"Цю визначну дату мають пам'ятати усі покоління, - говорить Андрій Вербецький, який нині є головою Всеукраїнської громадської організації "Центурія". - Вона визначна для нової української нації, яка скинула гніт російських кайданів, російського окупаційного режиму, яка вигнала з наших земель проросійську навалу, дала їй відчайдушний бій. Так, загинули люди, але вони загинули за Україну. Це честь - віддати найцінніше за свою державу, стати Героєм".

Говорили активісти й про те, що події Революції Гідності - це не вчорашній день, це історія, якою пишаємось, і яка, на жаль може повторитися, тому всі мають бути до цього готовими.

Згадували події останнього часу - обшуки в музеї Революції Гідності, кримінальні провадження щодо лідерів Майдану за підозрою у держперевороті тощо. На думку активістів, усе це свідчить, що у деяких владних кріслах сидять явно проросійські агенти.

Новини Вінниці / "Це честь - віддати найцінніше за свою державу": у Вінниці молоді активісти вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Це честь - віддати найцінніше за свою державу": у Вінниці молоді активісти вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Це честь - віддати найцінніше за свою державу": у Вінниці молоді активісти вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Це честь - віддати найцінніше за свою державу": у Вінниці молоді активісти вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Це честь - віддати найцінніше за свою державу": у Вінниці молоді активісти вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Це честь - віддати найцінніше за свою державу": у Вінниці молоді активісти вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Це честь - віддати найцінніше за свою державу": у Вінниці молоді активісти вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Це честь - віддати найцінніше за свою державу": у Вінниці молоді активісти вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Це честь - віддати найцінніше за свою державу": у Вінниці молоді активісти вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Це честь - віддати найцінніше за свою державу": у Вінниці молоді активісти вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Це честь - віддати найцінніше за свою державу": у Вінниці молоді активісти вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Це честь - віддати найцінніше за свою державу": у Вінниці молоді активісти вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Це честь - віддати найцінніше за свою державу": у Вінниці молоді активісти вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

21 листопада, 2020