Тризуб з гірчиці фермерів з Вінниччині визнали національним рекордом

Новини Вінниці / Тризуб з гірчиці фермерів з Вінниччині визнали національним рекордом

У селі Серединка Гайсинського району Вінниччини місцеві аграрії висіяли величезний державний герб. Гірчичний тризуб 19 серпня внесено до реєстру як національний рекорд.

У селі Серединка Гайсинського району Вінниччини місцеві аграрії висіяли величезний державний герб. Гірчичний тризуб 19 серпня внесено до реєстру як національний рекорд.

Територія у 572 метри у ширину та 1140 метрів у довжину засіяно гірчицею. Про це повідомляє «Суспільне».

«Оскільки поверхня не рівна, ми все по кілька разів переміряли і перевіряли», - розповів представник Книги рекордів України Олег Волочков.

Рекорд підтверджено. На витвір мистецтва поле поблизу Серединки перетворили місцеві аграрії. За словами співорганізаторки Людмили Олексюк, зробили це до 30-річчя незалежності країни.

«Так наше село хоче привітати усю Вінниччину зі святом. Тут ми змолотили пшеницю і на її місці точковим методом посіяли гірчицю, тому десь у вересні це поле буде мати золотавий колір і герб буде квітнути жовтим кольором», — додає пані Людмила.

Зазначимо, що 8 липня 2021-го у Київській області на полі в селі Велика Олександрівка висіяли величезний Державний герб. Тризуб внесли до реєстру як національний рекорд України в категорії “Наука і технології”. Загальна площа поля з гербом становить 60 тисяч квадратних метрів.

Як розповіла керівниця Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова, для висіву герба підібрали сучасні добрива, насіння, систему захисту, яка дозволить рослинам розвиватися і залишатися зеленими довше. Усього на Київщині було висіяно 406 тис. 270 насінин. Висота герба становить 245,3 м, ширина – 138 м, площа – 33851,4 м2.

Новини Вінниці / Тризуб з гірчиці фермерів з Вінниччині визнали національним рекордомНовини Вінниці / Тризуб з гірчиці фермерів з Вінниччині визнали національним рекордом
Олеся Рудницька

20 серпня, 2021