Тривале «полювання». У Вінниці затримали підозрюваного у скоєнні майже сотні квартирних крадіжок

Новини Вінниці / Тривале «полювання». У Вінниці затримали підозрюваного у скоєнні майже сотні квартирних крадіжок

У Вінниці 31 травня відразу після чергової крадіжки правоохоронці затримали 47-річного чоловіка. Переселенець з Луганщини є певним гуру по злочинам. На його рахунку до сотні крадіжок. До кожної з них він ретельно готувався, майже не залишав слідів за собою і використовував спосіб зламу замків, характерний лише йому.

За інформацією відділу комунікації поліції у Вінницькій області, правопорушник у 2015 році переїхав до Вінниці з Луганської області й з того часу почав вчиняти злочини. Щоб не залишати відбитків пальців затриманий завжди використовував рукавички, на обличчі носив маску та міг декілька разів переодягатися під час вчинення злочину.

За час проживання у Вінниці чоловік змінив прізвище, щоб заплутати поліцейських. Проте під час вчинення одного з злочинів, обличчя зловмисника зафіксувала камера відеоспостереження…

Фактично людина – профі у своєму ремеслі вищого ґатунку. Тому за ним «полювали».

Взяли чоловіка на гарячому. Під час огляду у затриманого вилучили набір відмичок, викраденні з помешкання вінничан золоті прикраси, декілька балончиків з перцевим газом, рукавички, ніж та маску.

Газ дратівливої дії правопорушник планував використовувати у випадку, якщо його застануть на місці злочину власники квартир.

Зловмисник затриманий і перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.
За наявною інформацією затриманого підозрюють у вчиненні майже 100 злочинів.

За фактом останнього злочину слідством розпочато розслідування за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). За такий злочин зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до 8 років. Довести інші злочини вкрай складно.

Новини Вінниці / Тривале «полювання». У Вінниці затримали підозрюваного у скоєнні майже сотні квартирних крадіжокНовини Вінниці / Тривале «полювання». У Вінниці затримали підозрюваного у скоєнні майже сотні квартирних крадіжокНовини Вінниці / Тривале «полювання». У Вінниці затримали підозрюваного у скоєнні майже сотні квартирних крадіжокНовини Вінниці / Тривале «полювання». У Вінниці затримали підозрюваного у скоєнні майже сотні квартирних крадіжок
Макс Мельник

1 червня, 2022