Три спиртзаводи з Вінниччині підуть «з молотка» найближчим часом - ФДМ

Новини Вінниці / Три спиртзаводи з Вінниччині підуть «з молотка» найближчим часом - ФДМ

Попри воєнний стан, плани по приватизації спиртової галузі в Україні не відтерміновано. Найближчим часом держава збирається продати три заводи, які розташовані на Вінниччині.

Про це сьогодні, 28 червня, на брифінгу в медіацентрі ОВА заявив начальник Регіонального відділення ФДМ України по Вінницькій та Хмельницькій областях Андрій Маркевич.

Очільник відділення повідомив, що за перше півріччя 2023 року на Вінниччині вже продано 18 об’єктів державної власності. Сума надходжень до держбюджету склала 25,6 млн грн. а у подальших планах реалізація спиртзаводів.

«Плануємо продати об’єкти спиртової галузі. Нагадаємо, що 2020 році ми продали Немирівський спиртовий завод. Зараз у нас готуються ще об’єкти, які непродані. Це Бджільнянський спиртовий завод, Чечельницький спиртовий завод і Мартинівський спиртовий завод, який входив в структуру «Укрспирту», - пояснив А.Маркевич

За його словами, незабаром бюджет поповниться на 100 млн. грн від успішних аукціонів, що пройшли в червні.

«В червні пройшли успішні аукціони по трьох об’єктах, серед них майно картографічної фабрики. Покупець підписав протокол електронних торгів і ми очікуємо надходження коштів. Разом з іншими об’єктами, які ми продали в червні, бюджет має поповнитися трошки більше ніж на 100 млн грн.», - сказав посадовець.

Олеся Рудницька

28 червня, 2023