Троє вінницьких сталкерів намагалися незаконно пересікти кордон із зоною відчуження ЧАЕС

Новини Вінниці / Троє вінницьких сталкерів намагалися незаконно пересікти кордон із зоною відчуження ЧАЕС

Троє молодих мешканців Вінниці учора намагалися потрапити у зону відчуження ЧАЕС. Дозволів в них не було, тому пішли вони поза КПП. Завадили ж туристам-екстрималам здійснити заплановану подорож прикордонники Житомирського загону та працівники поліції. Упіймали їх неподалік населеного пункту Дитятки, майже відразу після того, як вони перетнули паркан та у пошуку неабияких вражень рухалися вглиб цієї закритої території.

Троє молодих мешканців Вінниці учора намагалися потрапити у зону відчуження ЧАЕС. Дозволів в них не було, тому пішли вони поза КПП. Завадили ж туристам-екстрималам здійснити заплановану подорож прикордонники Житомирського загону та працівники поліції.

Упіймали їх неподалік населеного пункту Дитятки, майже відразу після того, як вони перетнули паркан та у пошуку неабияких вражень рухалися вглиб цієї закритої території.

Про те, що ці туристи мають намір потрапити в зону відчуження дізнався один з інспекторів прикордонної служби відділу «Іванків». Він відразу повідомив про це працівників поліції. Разом вони й затримали цих наших 21-річних земляків. Про це повідомляється на сайті Державної прикордонної служби України.

До речі, за порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевості, що зазнала радіоактивного забруднення, законом передбачено покарання: штраф – від 25 та більше неоподаткованих мінімумів доходів громадян. А тим, хто виніс звідти якісь речі, й не обов'язково забруднені радіацією, загрожує до 3 років позбавлення волі.

 
 

Юрій Ярмощук

28 травня, 2018