Трагічні вихідні на водоймах Вінниччини: загинуло троє людей

Новини Вінниці / Трагічні вихідні на водоймах Вінниччини: загинуло троє людей

Ще одну дитину досі шукають рятувальники.

Як повідомили в ГУ ДСНС у Вінницькій області, вчора о 16:00 рятувальникам надійшло повідомлення про те, що в селі Печера Шпиківської громади на річці Південний Буг втопилися 42-річна жінка та 10-річний хлопчик. Жінку витягли з води місцеві жителі, але хлопчика знайти не вдалося. Рятувальники шукали дитину до пізнього вечора, проте безрезультатно. Сьогодні зранку до пошуків залучили фахівців групи водолазно-рятувальних робіт обласного рятувального відомства.

Ще один трагічний випадок стався в селі Жван Мурованокуриловецької громади Могилів-Подільського району, де під воду пішов 22-річний хлопець. Його тіло вилучили з водойми водолази комунального підприємства. 

Третій трагічний інцидент трапився в неділю, 7 липня, коли в ставку села Будне Шаргородської громади Жмеринського району загинув 56-річний чоловік. За фактами загибелі всіх людей ведуться слідчі дії.

З початку 2024 року на Вінниччині зареєстровано 51 нещасний випадок на воді, внаслідок яких загинули 39 людей. Ще 16 осіб вдалося врятувати, вісім отримали травми. 

Для запобігання трагедіям на воді, рятувальники Вінниччини нагадують про основні умови безпеки. Це правильний вибір місць для купання, навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання та постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих. 

Слід пам'ятати, що вода не пробачає легковажності, і навіть невелика необережність може призвести до фатальних наслідків. Спільні зусилля рятувальників та свідомість громадян допоможуть знизити кількість трагедій на водоймах.

Михайло Білик

8 липня, 2024