Трагедія у Чернігові: організатори виставки запевняють, що завчасно зупинили захід

Новини Вінниці / Трагедія у Чернігові: організатори виставки запевняють, що завчасно зупинили захід

Організатори виставки у Чернігові після російського теракту закликали українців не хайпувати та не маніпулювати у мережі через те, що сталося. Після того, як було оголошено тривогу, захід зупинили, а учасників попросили пройти в укриття.

Нагадаємо, на Яблуневий Спас росіяни завдали удару по середмістю Чернігова з його православними святинями. Наразі відомо про 7 загиблих, 90 поранених на площі біля театру.

Про місце проведення виставки дронів організатори повідомили лише за кілька годин до її початку. Про це у Facebook заявила організаторка заходу Марина Берлінська.

За її словами, захід було зупинено відразу після оголошення повітряної тривоги. Декілька разів учасникам оголосили про необхідність пройти в укриття, проте частина людей проігнорували заходи безпеки. Також Берлінська зазначила, що всі, хто пройшов в укриття, не постраждали.

Крім того, захід був попередньо офіційно погоджений із владою, отже, місце проведення виставки було надано місцевою владою.

«Анонс, що буде захід був у відкритому доступі. Але конкретне місце повідомили лише зареєстрованим перевіреним учасникам (!) за лічені години до заходу. Усі дані учасників надані відповідним органам», – заявила Берлінська.

Також вона додала, що раніше за погодженням з місцевою владою заходи проводились у Києві, Львові, Дніпрі та Харкові. Тому організаторка виставки закликала не займатися маніпуляціями і не писати нічого доти, поки не буде офіційної інформації.

Водночас у пресслужбі Чернігівської міської ради заявили, що проведення виставки, яка проходила 19 серпня, з Чернігівською міською радою не погоджувалася та жодних дозволів не надавалося.

P.S. У Чернігові завершили рятувальну операцію після удару по центру міста… 7 загиблих. 129 поранених, з яких 15 дітей.

Олег Верлан

19 серпня, 2023