Трагедія на Вінниччині: в школі на уроках померла семирічна Ельміра (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Трагедія на Вінниччині: в школі на уроках померла семирічна Ельміра (ВІДЕО)

У селищі Браїлів, що на Вінниччині, у школі померла 7-річна дівчинка. За словами батька дитини, вона була здоровою, але на перерві між уроками дівчинці стало зле. Вона поскаржилась на нестерпний головний біль, а за кілька хвилин у школярки зупинилось серце.

У селищі Браїлів, що на Вінниччині, у школі померла 7-річна дівчинка. За словами батька дитини, вона була здоровою, але на перерві між уроками дівчинці стало зле. Вона поскаржилась на нестерпний головний біль, а за кілька хвилин у школярки зупинилось серце.

За інформацією "ТСН", другокласниця померла від інсульту. Дитину до приїзду "швидкої" спочатку рятувала шкільна медична сестра, але за півтори години лікарі не змогли запустити маленьке серце. Другокласниця померла просто на парті.

Як каже батько Сергій Купчишин Ельміра була здоровою дитиною і на біль в голові ніколи не скаржилась.

«Я її віз в школу, вона була щаслива, задоволена, все добре з нею було.

Вийшла на перерву, тут вчителька подзвонила, що погано, я приїхав, тут «швидка», на парті відкачували, я їм допомагав, але не змогли. Вона ніколи нічим не хворіла, в неї в заключенні - інсульт, тромбик лопнув, ніхто не винен, воно могло статися будь де», - каже тато дитини.

Як розповідає директорка Браїлівської школи Олена Івасенко, під час перерви дівчині раптово стало зле. Однокласники одразу покликали вчительку.

«У дівчинки раптово заболіла голова, вона тільки вийшла з класу, дівчинка, яка була поруч, підбігла і сказала, що Ельмірі погано, голова болить, вона підбігла до неї і просто вхопила на руки, це було питання однієї хвилини, ми рятували як могли», - додає О.Івасенко.  

Як повідомляє заступник директора департаменту охорони здоров’я Олена Бондаренко:

 «Взагалі не було реакції на реанімацію, дефібрилятор - не було, на адреналін, на непрямий масаж»...

У Вінниця.info "розкрили" ситуацію з іншої сторони, адже медики місцевої лікарні відмовились розповідати, як рятували дівчинку. В той же час в.о. лікаря сімейної амбулаторії каже, що лікарі були тоді в школі «неофіційно».

«Це не був виклик по екстреній медичній допомозі. Нам просто подзвонили по телефону і ми чисто з людської сторони побігли. Тому ми там були. Но офіційно ми ніде там не проходимо», – повідомили в медзакладі.

Сімейна лікарка запевняє, що керівництво заборонило їй розповідати, чи були в Ельміри хоча б якісь патології.

Поведінкою лікарів здивовані в обласному управлінні охорони здоров’я. Кажуть, серцево-судинні хвороби у дітей виявляють часто. Інколи рятують від раптових інсультів. Тож батькам радять не зволікати і щопівроку проводити профілактичний огляд. І найголовніше, звертати увагу потрібно на здавалося б дрібні скарги дітей.

«Якщо діти скаржаться на певні зміни чи в зорі, іноді діти починають скаржитись чи якісь порушення слуху. або головний біль, запаморочення, треба на це звертати увагу. Іноді діти поступають вже в критичному стані і ми дивуємось - дитя, а в нього інсульт. Так от, частіше за все це стає на фоні вродженої патології судин», – каже Тетяна Бондаренко в.о. заступника директора Вінницького обласного департаменту охорони здоров’я та реабілітації.