Торік за неякісні товари та послуги вінничанам повернули 370 тисяч гривень компенсації

Новини Вінниці / Торік за неякісні  товари та послуги вінничанам повернули 370 тисяч гривень компенсації

Від купівлі неякісного товару чи отримання поганих послуг не застрахований ніхто. Однак не всі наважуються повертати брак назад, і відстояти свої права. Торік, приміром 389 вінничан поскаржилися до Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області. Звертаються із різними питаннями - придбали неякісний одяг, взуття, побутову техніку, надано неякісні послуг по виготовленню вікон та дверей

Від купівлі неякісного товару чи отримання поганих послуг  не застрахований ніхто. Однак не всі наважуються повертати брак назад, і відстояти свої права. Торік, приміром 389 вінничан  поскаржилися до Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області. Звертаються із різними питаннями  - придбали неякісний одяг, взуття, побутову техніку, надано неякісні послуг по виготовленню вікон та дверей.

"Протягом року споживачам було повернуто 370 тисяч гривень за неякісні товар, послуги, продукцію.  До речі, у нас у головному управлінні , яке знаходиться за адресою Максимовича, 19, у місті Вінниця, на першому поверсі створено кабінет, де спеціально навчений фахівець приймає скарги. Він працює з 8 до 18 год. Так, за рік до нього звернулося 180 вінничан", - розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби Вінницькій області Григорій Сидорук.

Однак посадовець зазначає, що із загальної кількості скаржників 15 % відносяться до категорії "хронічних". Їм не подобається все і скрізь. 

"Є наприклад, такі, які вважають, що не там знаходиться куточок споживача у магазині, і каже, що його треба приблизити. Таких скарг є багато. Були скарги на ціну на цигарки. Чоловік купив пачку сигарет за 28 гривень , а по нових цінах вона 27 гривень мала б коштувати . Але скарга є, і  її потрібно розглянути. Для цього потрібно подати заяву на Київ на Держпродспоживслужбу, там мають погодити з регуляторною службою на позапланову перевірку, потім надати нам дозвіл, щоб ми подивилися чи за 28 чи за 27 гривень цигарки продали", - каже Григорій Сидорук.

Для зручності вінничан, незабаром спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області виїздитимуть в райони. Скарги від споживачів прийматимуть у райдержадміністраціях. Графік прийому громадян повідомлять на офіційному сайті відомства. 


Саша ГРИГОРОВСЬКА