Топ-менеджери з «Вінницяобленерго» та Вінницьких міських електричних мереж зайнялись профорієнтаційною роботою

Новини Вінниці / Топ-менеджери з «Вінницяобленерго» та Вінницьких міських електричних мереж зайнялись профорієнтаційною роботою

Топ-менеджери з «Вінницяобленерго» та Вінницьких міських електричних мереж завітали до ВНТУ, щоб розповісти майбутнім абітурієнтам про свій шлях до успіху. В галузі не вистачає кваліфікованих кадрів, а в технічному розпочали «полювання» на абітурієнтів. Тож захід був цікавий для обох сторін.

Топ-менеджери з «Вінницяобленерго» та Вінницьких міських електричних мереж завітали до ВНТУ, щоб розповісти майбутнім абітурієнтам про свій шлях до успіху. В галузі не вистачає кваліфікованих кадрів, а в техуніверситеті розпочали «полювання» на абітурієнтів. Тож захід був цікавий для обох сторін.

Про це повідомляють офіційні джерела.

До технічного університету завітали директор з інформаційних технологій АТ «Вінницяобленерго» Юрій Томашевський, головний технолог відділу формування корисного відпуску товариства Сергій Матвієнко та директор Вінницьких міських електричних мереж Олександр Плотиця.

Енергетики, які нині є топ-менеджерами потужних підприємств, свого часу навчались у ВНТУ. Тож керівництво вузу спеціально запросило спеціалістів, аби ті змогли поділитися з нинішніми школярами, студентами коледжів з Вінниці та області своїм досвідом обрання професії та становлення у ній. 

«Я та мої колеги на чолі з генеральним директором нашого підприємства Андрієм Поліщуком ставимося до цього з великим розумінням. Ми взагалі дуже пов’язані з ВНТУ, оскільки самі випускники цього вищого учбового закладу і більшість з нас - саме факультету електроенергетики та електромеханіки. Приємно, якщо шкільна молодь зацікавиться та у найближчому майбутньому стане студентською, а згодом і професійною в галузі електроенергетики. Тож під час спілкування поки з можливими абітурієнтами та нинішніми студентами я та мої колеги, кожен на власному прикладі, спробували донести, наскільки важливо по-серйозному віднестися до обрання своєї майбутньої професії. Також ми презентували АТ "Вінницяобленерго" як можливе для багатьох присутніх у майбутньому місце роботи», - зазначив Юрій Томашевський.

За його словами, вітчизняній галузі нині дуже не вистачає грамотних професійних кадрів, потребує фахових спеціалістів і АТ «Вінницяобленерго».

Довідково, майже 30% нинішнього персоналу АТ «Вінницяобленерго» - це випускники Вінницького національного технічного університету (ВНТУ) і, безпосередньо, факультету електроенергетики та електромеханіки.