Термінова операція Путіна. Хто у Москві змінить «незмінного»?

Новини Вінниці / Термінова операція Путіна. Хто у Москві змінить «незмінного»?

Декілька днів однією з актуальних тем є хвороба 69-річного Путіна та потреба у негайному хірургічному втручанні. За чутками після 9 травня. Отже, «незмінного» лідера хтось має замінити. Коли на посаду президента приведи Дмитра Медвєдєва, він був під цілковитим контролем. Зараз ситуація трохи інша. У ЗМІ кажуть про 70-річного очільника ФСБ і секретаря Радбезу Миколу Патрушева.

Чутки про рак, хворобу Паркінсона та шизофренічний розлад Путіна вже навіть на оспорюють.  Микола Патрушев змінив на посаді керівника ФСБ нинішнього президента, і з 2006-го вважався наступником.

Астропсихологиня Валентина Віттрок, як пише «1+1», вважає, що зірки з 11 травня «складаються» так, що Патрушев може стати керівником держави, однак, у підсумку, позитиву для нього це не принесе. Пришестя до влади загрожує серйозними неприємностями насамперед для нього самого, а оскільки доля країни завжди резонує з долею свого керівника, для Росії теж вимальовуються не найприємніші перспективи — ні самому Патрушеву, ні Росії його прихід до влади не обіцяє нічого доброго.

Проте на абсурдність такої заміни звернув увагу російський опозиціонер, депутат Держдуми 2007−2016 років Ілля Пономарьов. На його думку, що «на 100% неможливо», адже хоча закони у Росії підганяють під примхи влади, але вони існують.

«Патрушев — це ніхто з погляду російської системи влади. Є конституційна процедура, яка жорстко прописана: якщо щось трапляється з Путіним, то його місце повинен буде зайняти [Михайло] Мішустін, діючий прем'єр-міністр країни. А якщо щось [трапиться] з паном Мішустіним, то третьою в черзі на владу буде Валентина Матвієнко, керівниця Ради Федерації. Четвертим буде [В'ячеслав] Володін, керівник Держдуми Російської Федерації», - пояснив політик.

Він впевнений, що процедуру змінювати неможливо, і «Путін не може по-волюнтаристськи це вирішувати».

«Мішустін — це зовсім інше, ніж Патрушев. Патрушев і Путін, із погляду війни в Україні, одне і те ж. Патрушев був одним із головних ініціаторів цієї війни; тією людиною, яка переконала Путіна, що це можливо. Тому теоретично це не зміна зовсім.

А ось зміна на Мішустіна — [радикальна]. Його я дуже добре знаю особисто. Я впевнений на 99%, що він зараз налаштований проти цієї війни. Він технократ і не буде нічого активно робити проти Путіна, але він ніколи нічого такого сам би не зробив».

Олег Верлан

4 травня, 2022