Терехов: російськомовний Харків повністю змінив позицію щодо РФ після руйнування 600 багатоповерхівок

Новини Вінниці / Терехов: російськомовний Харків повністю змінив позицію щодо РФ після руйнування 600 багатоповерхівок

Міський голова Харкова Ігор Терехов зазначив, що з 24 лютого через постійні обстріли у місті зруйновано понад 600 багатоповерхівок, 48 шкіл. Кремлівські війська прицільно б'ють по дитячих садках, лікарнях, адміністративних будівлях, ущент знищуючи інфраструктуру. Тому він закликав очільників Бостона, Чикаго та Нью-Йорка посприяти закриттю неба над Україною.

За словами мера «першої столиці», як називаються місто харків’яни, лише за минулу добу загарбники 65 разів обстріляли мегаполіс. Він зазначив, що вже два тижні люди живуть у бомбосховищах. Окупанти весь цей час намагаються стерти місто з лиця землі. 

Сирійський Алеппо у 2015-му не зазнавав таких ушкоджень від російської армії, і не бачив такої інтенсивності обстрілів.

«Вони обстрілюють нас із повітря, обстрілюють нас із гранатометів, «градів». Зі всіх своїх мінометних установок. Руйнують цілі мікрорайони, – ділиться мер. - Вчора гатили навіть у перинатальний центр. Добре, що ми це передбачали та перемістили всіх породіль».

Терехов запевняє, що українська армія повністю відбиває атаки окупантів і мужньо захищає місто. Особливо він наголошує на тому, що практично російськомовний Харків із початку війни повністю змінив позицію щодо РФ. Ніхто тут й уявити не міг, що Кремль стане нападати на це місто.

«Мине не одне покоління людей у нас, щоб воно змінилося», – переконаний чиновник.

У свою чергу голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у своєму Telegram-каналі, що 15 березня російські військові зазнали ганебної поразки поблизу міста.

Окупанти намагалися піти штурмом на під Харків. Проте українські захисники завдали значних втрат противнику та відкинули його за межі попередніх позицій.

За його словами, у першій половині дня ЗСУ також люто билися з ворогом у районі населеного пункту Руські Тишки (на північ від міста).

«Зіткнення тривало понад годину. Наші українські бійці Збройних Сил також змусили противника відступити на колишні позиції. Втрати ворога підраховуємо», – сказано у повідомленні.

Олег Верлан

15 березня, 2022