Тариф на електроенергію у вересні: стало відомо, скільки платитимуть споживачі

Новини Вінниці / Тариф на електроенергію у вересні: стало відомо, скільки платитимуть споживачі

Міненергетики не планує змінювати поточний тариф на електрику для побутових споживачів до кінця опалювального сезону 2024 року. Таким чином, у вересні українці платитимуть за електроенергію 2,64 грн за кіловат-годину – незалежно від обсягу споживання.

Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. Втім, побічно він припустив можливість того, що ціни все-таки будуть переглянуті – підкресливши, що в міністерстві «дуже сподіваються» на проходження всього опалювального періоду з поточним тарифом.

«Ми поки що не плануємо чергове збільшення тарифу. Ми дуже сподіваємося, що з цим тарифом пройдемо весь опалювальний сезон», – сказав міністр.

Нагадаємо, як тільки підняли тариф на «світло», підприємства, які забезпечують водою та теплом, теж зажадали перегляду тарифів на їхні послуги. НКРЕКП погодився, але в уряді «натиснули» і Нацкомісія змінила думку…  Врешті-решт порадили органам місцевого самоврядування компенсувати збитки постачальникам води та тепла.

Також Галущенко нагадав, що підвищення вартості електрики було вимушеним заходом. На такий крок, за його словами, влада пішла задля отримання додаткових коштів на ремонт енергосистеми, пошкодженої російськими атаками.

«Всі розрахунки показували: ми не зможемо максимально відновити систему до наступної зими. І, відповідно, провести наймасштабнішу ремонтну кампанію та підтримати генерацію», – пояснив він.

Таким чином електрика подорожчала на 69,7%.

Олег Верлан

17 серпня, 2023