Тактика «броньованого кулака» довела свою хибність. Військові аналітики пояснили велику втрату техніки росіян під Авдіївкою

Новини Вінниці / Тактика «броньованого кулака» довела свою хибність. Військові аналітики пояснили велику втрату техніки росіян під Авдіївкою

Під час штурму Авдіївки лише на північному фасі росіяни втратили щонайменше 63 одиниць броньованої техніки. Це підтверджують супутникові знімки. Отже спроба проламати українську оборону «броньованим кулаком» виявилась марною. Ба більше, вона вчергове довела неефективність такого метода часів Другої світової у сучасній війні.

На цьому наголошують фахівці DeepStateUA.

«Проаналізувавши зміни на супутникових знімках, було зафіксовано втрату більше шести десятків одиниць техніки. Практично вся техніка була знищена в районі Красногорівки (А) та на під'їзді до населеного пункту. Як сказав би класик - ілюстрація до зведень ГШ», - йдеться в аналізі.

На думку видання, знімки показують всю «успішність» дій ворога, яка в основному була присутня в їх інформаційному просторі.

«На полі бою, незважаючи на перевагу по всіх пунктах, кацапи програли бій. Звісно, важко оцінити втрати ворога у живій силі. Лише на даній ділянці кількість загиблих кацапів вимірюється сотнями», - зазначають фахівці.

Однак, вони наголошують і на неприємних новинах. 

«Дана атака — це черговий доказ недієздатності тактики броньованих кулаків, коли одна зі сторін концентрує техніку і за рахунок переваги у ній намагається досягнути успіху на полі бою. Наші розбиті колони біля Малої Токмачки, Вербового, Роботиного, Старомайорського, Новодонецького та Рівнополя, а також розбиті колони противника біля Вугледара, Новоєгорівки, Макіївки, Андріївки, Мар'їнки, а тепер ще й і Красногорівки (А) та Водяного-Первомайського, є зайвим доказом даної тези», - зазначають у DeepStateUA.

На думку вітчизняних аналітиків, «це все є наслідком росту результативності взаємодії аеророзвідки та артилерії». 

«Ті самі дешеві мавіки урівнюють можливості обох сторін. І поки немає технології, здатної надати перевагу. Ціль нашого ВПК — знайти ключ до перемоги, інакше історія буде просто постійно повторюватися», - підводиться підсумок.

Отже у Генштабі мають віднайти іншу тактику для результативного контрнаступу. Фактично, хто швидше її – нову тактику – застосує, той і може отримати перевагу на певному відрізку фронту.  

Олег Верлан

18 жовтня, 2023