Сирський розповів, за рахунок чого «вагнерівці» тиснуть на Соледар

Новини Вінниці / Сирський розповів, за рахунок чого «вагнерівці» тиснуть на Соледар

Від початку 2023 року найбільш гарячою точкою «донецького» фронту стало місто Соледар на північний схід від Бахмуту. За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, ворог кинув на цей напрямок найбільш професійні загони «вагнерівців».

Як відзначив Сирський, попри різні пропагандистські заяви, «вагнерівці» відступили від міста з численними втратами.

«Ворог знову здійснив відчайдушну спробу штурму міста Соледар з різних напрямків та кинув у бій найбільш професійні загони «вагнерівців». Разом з тим, завдяки мужності наших захисників, умілому та грамотному застосуванню вогневого ураження, противник зазнав значних втрат і черговий раз відступив, попри пропагандистські ворожі заяви про нібито захоплений Соледар», - заявив генерал-полковник Сирський.

За словами речника Східного угруповання військ Сергія Череватого в ефірі телемарафону, Соледар вже давно є однією з найгарячіших точок Бахмутського фронту.

Так, росіяни весь цей час за допомогою регулярних військ та ПВК «Вагнера» намагалися знайти слабке місце ЗСУ по всіх населених пунктах регіону та прорвати нашу оборону.

«Відтак зараз ворогу просто вдалося сконцентрувати більше своїх підрозділів і системніше тиснути на нашу оборону. Що вимагає від нас відповідних реагувань і кризового військового менеджменту», - сказав Череватий.

Зазначимо, на початку січня російські пропагандисти заявили, що Соледар окуповано. Збрехали. Українські експерти вважають, що засновнику ПВК «Вагнера» Пригожину місто цікаво через соляні та гіпсові родовища, які він мріє використовувати. Крім того, Кремлю потрібна будь-яка «перемога», і Соледар підійшов би.

Олег Верлан

9 січня, 2023