Сирійські найманці погоджуються воювати за Путіна заради нелегальної міграції до ЄС

Новини Вінниці / Сирійські найманці погоджуються воювати за Путіна заради нелегальної міграції до ЄС

Підсанкційний очільник Росії В.Путін другий тиждень пишається залученням сирійських бойовиків. Саме на цей резерв, ймовірно, покладають великі надії у Москві, адже Дамаск фактично є сателітом РФ, тому не може відмовити у допомозі. Проте, як зазначають у Головному управлінні української розвідки, плани сирійських найманців відрізняються від заявлених.

За наявною інформацією, на території Сирії відкриті центри вербування найманців, де за останні дні завербовано більше тисячі осіб, близько 400 осіб вже прибули в РФ. Поблизу українського кордону в Ростовській (РФ) і Гомельській (РБ) областях розгорнуті табори для їх розміщення і підготовки.

За інформацією ГУР МО України, командування російської авіабази «Хмеймім», розташованої в Сирії, отримало вказівку щоденно відправляти до України до 300 бойовиків.

Найближчим часом окупанти планують перемістити із Сирії до РФ й Білорусі озброєння та військову техніку. Президент Сирії Башар аль-Асад пообіцяв надати російським партнерам-нелюдам 40 тисяч бойовиків для війни в Україні.

Найманцям обіцяють, що вони виконуватимуть виключно поліцейські функції з наведення порядку на окупованих територіях.

Нещодавно на авіабазу «Хмеймім» прибули понад 30 бойовиків, які отримали поранення в Україні. Це негативно вплинуло на морально-психологічний стан інших найманців — частина з них відмовилися брати участь у бойових діях. Також були зафіксовані випадки самокаліцтва серед бойовиків.

Частина найманців розглядають відправку на північ як шанс для подальшого дезертирства та нелегальної міграції в країни Євросоюзу.

Олег Верлан

17 березня, 2022