Сина посадовця Вінницького ТЦК затримали за вимагання двадцяти тисяч доларів

Новини Вінниці / Сина посадовця Вінницького ТЦК затримали за вимагання двадцяти тисяч доларів

Працівники ДБР затримали сина посадовця Вінницького об’єднаного міського ТЦК під час отримання грошей за обіцянку підготовки документів для виїзду за кордон.

14 червня працівники ДБР провели операцію із затримання сина начальника одного з відділень Вінницького ТЦК. Молодий чоловік обіцяв місцевому мешканцю за гроші забезпечити пакет документів, що дозволять уникнути мобілізації та виїхати за кордон. За ці послуги він вимагав $20,000.

Згідно з оперативною інформацією, затриманий пропонував подібну «допомогу» і іншим особам. Під час обшуків у нього було виявлено порожні повістки, більше десятка копій паспортів чоловіків призовного віку, а також значну суму готівки у різній валюті.

Затримання відбулося під час передачі $15,000, коли син посадовця вже отримав попередні $5,000 від свого «клієнта». Оперативники ДБР провели обшуки за місцем проживання та роботи підозрюваного і його батька.

ДБР продовжує слідчі дії та встановлює всі обставини справи, щоб притягнути винних до відповідальності. Керівництво Вінницького ТЦК неодноразово заявляло про неприйнятність корупції серед працівників і готовність співпрацювати з правоохоронними органами у боротьбі з такими правопорушеннями.

Михайло Білик

18 червня, 2024