Сили ППО знищили 16 з 18 ворожих ударних дронів. Одна з груп летіла через Вінниччину

Новини Вінниці / Сили ППО знищили 16 з 18 ворожих ударних дронів. Одна з груп летіла через Вінниччину

Вночі та ранком росіяни здійснили чергові повітряні атаки ударними БпЛА. Сили ППО знищили 16 «Шахедів». Два дрони збити не вдалось.

Як повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ, у ніч на 16 листопада рашисти атакували з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ, РФ) 18-ма ударними БпЛА типу «Shahed».

«У багатьох регіонах було оголошено повітряну тривогу, працювала протиповітряна оборона. В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил знищено 16 ворожих безпілотників. Задіяно підрозділи мобільних вогневих груп, винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи», - йдеться у повідомленні.

Одна з груп летіла через Вінниччину у напрямку Старокостянтинова Хмельницької області. Сьогодні, близько 08:00 мешканці Хмельниччини почули потужні вибухи. В.о. голови Хмельницької ОВА Сергій Тюрін заявив про роботу ППО в області. Неподалік Старокостянтинова розташований військовий аеродром. Російське міністерство оборони раніше визнало його ціллю для обстрілів.

Крім того, увечері 15 листопада на Полтавщині знищено керовану авіаційну ракету Х-59. Також, близько опівночі, противник атакував цивільну інфраструктуру на Харківщині зенітними керованими ракетами С-300. Попередньо без жертв та постраждалих.

P.S.«Сьогодні, під час ранкової повітряної тривоги, в області по ворожим цілям працювали наші сили ППО. Дякуємо ЗСУ за якісну роботу. Разом з тим, внаслідок збиття однієї з повітряних цілей уламки пошкодили вантажний автомобіль. Водій отримав незначні тілесні ушкодження.

Крім того, на території продовольчих складів уламками пошкоджено дахове покриття, вікна майстерні та 3-и поверхової будівлі, 7 ємностей для зберігання рослинної олії. Збитки встановлюються», - повідомили у Хмельницькій ОВА.

Олег Верлан

16 листопада, 2023