Святкуй свої свята, а не окупанта: хто вітає вінничан з "Днем Радянської армії"

Новини Вінниці / Святкуй свої свята, а не окупанта: хто вітає вінничан з "Днем Радянської армії"

Ще чотири роки тому23 лютого українці масово відзначали День захисника Вітчизни та сердечно вітали чоловіків. Інколи навіть і тих, які не мали жодного відношення до армії ні української ні радянської.

Ще чотири роки тому 23 лютого українці масово відзначали День захисника Вітчизни та сердечно вітали чоловіків. Інколи навіть і тих, які не мали жодного відношення до армії ні української ні радянської.

"Свято" дісталося нам у спадок від СРСР, саме у цей день 1918 року почала формуватися Червона Армія. Однак у 2014 році Україна відмовилася від святкування радянського “Дня захисника Вітчизни” 23 лютого.

 

У тому ж році президент Петро Порошенко встановив День захисника України 14 жовтня, який з 2015 року став офіційно вихідним днем.

Однак, на четвертому році війни з Росією для деяких українців сьогодні, 23 лютого, особливий день і вони радо вітають один одного із 100-річчям Радянської Армії. Приміром недослухалися до заклику українців "святкуй свої свята, а не окупанта" організації ветеранів України. Так, до редакції NaПарижі потрапили листівки-привітання для представників вінницької обласної організації ветеранів України від їх колег.