Священики трьох вінницьких єпархій влашутвали протестну ходу та співали пісні біля могили владики Макарія у центрі Вінниці (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Священики трьох вінницьких єпархій влашутвали протестну ходу та співали пісні біля могили владики Макарія у центрі Вінниці (ВІДЕО)

Понад сотня священників УПЦ МП, або РПЦУ, провели «пікети» біля Вінницької облдержадміністрації та міськради. Цим вони намагалися заявити про нібито «утиски» Московського патріархату. Марш священиків має закінчитися біля могили владики Макарія на території Спасо-Преображенського кафедрального собору ПЦУ.

Понад сотня священників УПЦ МП, або РПЦУ, провели «пікети» біля Вінницької облдержадміністрації та міськради. Цим вони намагалися заявити про нібито «утиски» Московського патріархату. Марш священиків закінчився біля могили владики Макарія на території Спасо-Преображенського кафедрального собору ПЦУ.

Після Координаційної ради священиків Вінницької, Тульчинської і Могилів-Подільської єпархій вони вирішили передали голові ОДА В. Коровію та облраді листа про те, що на думку духовенства Московського патріархату, на Вінниччині існують порушення законодавства щодо свободи совісті. 

Вони прийшли до адмінбудівлі з плакатами, на яких продемонстрували своє відношення до суспільства. Потім священики пішли вулицею Соборною і зупинилися на майдані Незалежності біля мерії. "Пікет" знову ж таки тривав кілька хвилин.

Духовенство зазначило, що збирається вклонитися могилі митрополита Макарія. Також священики Московського патріархату вказують, що будівлю собору (хоча це пам’ятка архітектури і є власністю держави) вважають своєю. Колону очолюють митрополит Тульчинський Іонафан, архієпіскоп Вінницький Варсонофій і митрополит Могилів-Подольський Агапит. 

Біля храму священики свіпають пісні. Задля безпеки та попередження непорозумінь теріторію охороняють правоохоронці.  

Новини Вінниці / Священики трьох вінницьких єпархій влашутвали протестну ходу та співали пісні біля могили владики Макарія у центрі Вінниці (ВІДЕО)Новини Вінниці / Священики трьох вінницьких єпархій влашутвали протестну ходу та співали пісні біля могили владики Макарія у центрі Вінниці (ВІДЕО)Новини Вінниці / Священики трьох вінницьких єпархій влашутвали протестну ходу та співали пісні біля могили владики Макарія у центрі Вінниці (ВІДЕО)Новини Вінниці / Священики трьох вінницьких єпархій влашутвали протестну ходу та співали пісні біля могили владики Макарія у центрі Вінниці (ВІДЕО)Новини Вінниці / Священики трьох вінницьких єпархій влашутвали протестну ходу та співали пісні біля могили владики Макарія у центрі Вінниці (ВІДЕО)Новини Вінниці / Священики трьох вінницьких єпархій влашутвали протестну ходу та співали пісні біля могили владики Макарія у центрі Вінниці (ВІДЕО)
Макс Мельник

4 січня, 2019